Ez a weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások nyújtásához, a hirdetések testreszabásához és a forgalom elemzéséhez. A weboldal használatával elfogadja ezt. További információk

Euro

Amennyiben a csomagot olyan országba küldi, amelynek a fizetőeszköze euró, választhat, hogy a szolgáltatások számlázását és az utánvétek összegét euróban kéri-e, vagy a valutaváltást választja. Átváltás esetén cseh koronában fizet a szolgáltatásokért és az utánvétek összegét is cseh koronában kapja meg.

A következő lehetőségek közül választhat (a beállításokat a Saját fiók pont alatt találja bejelentkezés u­tán):

 1. Átváltás nélkül
  • a szolgáltatások és az utánvétek esetében is az euró a használt pénznem
  • az utánvétek összegét csak euróban adhatja meg
  • a szolgáltatásokat euróban számlázzuk Önnek az árlistában megjelölt eurós összegek alapján (függetlenül az aktuális CZK/EUR árfolyamtól)
 2. Valutaváltás (két változat)
  • valutaváltás a pénz küldésének napján – eben az esetben az utánvétet továbbra is euróban kell megadnia, az adott pénzösszeg az utánvétek utalásának napján kerül átváltásra (alapesetben a csomagok átadását követő hétfőn, ha nincs másképp beállítva) a deviza árfolyama az adott napon a ČSOB által meghatározott árfolyam lesz, ennek hátránya, hogy előre nem lehet tudni milyen összeget kap majd.
  • valutaváltás a csomag rendszerbe kerülésekor – ebben az esetben az utánvétet megadhatja euróban és cseh koronában is, ebben az esetben azonnal tudni fota mennyit fizet a címzett és Ön mennyi pénzt kap a számlájára. A váltás azonnal végbemegy az aktuális ČSOB árfolyam alapján, 1%-al csökkentve.
  • a szolgáltatásokat cseh koronában számlázzuk az árlistában szereplő összegek alapján (függetlenül az aktuális CZK/EUR árfolyamtól)

Magyar forint (HUF)

Magyarországra történő csomagküldés estén egy lehetőséget kínálunk:

 • A szolgáltatások cseh koronában lesznek számlázva az aktuális árlista alapján
 • Az utánvét szolgáltatás igénybevétele esetén az árfolyamváltásra a csomag rendszerbe történő rögzítésekor kerül sor: az utánvét összeget cseh koronában vagy forintban adhatja meg, és máris tudni fogja, hogy mennit fizet a címzett és milyen összeget kap Ön. A váltás az aktuális ČSOB 2%-al csökkentett deviza vételi árfolyammal történik.